Waktu Operasi : Isnin - Jumaat | 9.00am - 5.30pm

Berita

Home > Berita

Saingan sengit dijangka di Titiwangsa, PH mungkin letak Khalid

PETALING JAYA: Saingan sengit diramalkan berlaku di Titiwangsa pada pilihan raya umum ke-15 (PRU15), dengan tiga nama besar daripada Barisan Nasional, Pakatan Harapan dan Perikatan Nasional dijangka bersaing di kerusi Parlimen itu.

Bekas menteri Wilayah Persekutuan, Khalid Samad memberitahu FMT, beliau “berkemungkinan besar” bertanding di Titiwangsa pada PRU15, bukannya Shah Alam yang disandangnya selama tiga penggal.

Jika dicalonkan PH, pengarah komunikasi Amanah itu mungkin bersaing dengan bekas menteri kewangan kedua, Johari Ghani dan Ketua Pemuda Bersatu, Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal.

Johari yang juga ahli Majlis Kerja Tertinggi Umno, dijangka bertanding di kerusi Parlimen Titiwangsa yang pernah disandangnya dari 2013 hingga 2018, sebelum tewas di tangan Rina Harun daripada Bersatu pada PRU14.

Dalam pada itu, Wan Fayhsal sebelum ini berkata, beliau terbuka untuk bertanding di Titiwangsa pada PRU15, lebih-lebih lagi apabila beliau menjadi ketua bahagian Bersatu di kawasan itu.

Beliau akan menggantikan Rina untuk PN yang dikatakan akan bertanding di Sepang kali ini.

Pada PRU 2018, Rina memenangi kerusi Parlimen Titiwangsa dengan majoriti 4,139 undi, menewaskan Johari dan calon PAS, Mohamad Noor Mohamad.

Sumber : FMT

Previous Pretty GDP figures put small biz in the shade, says Johari

Johari Ghani © 2023. Hakcipta Terpelihara.